Samtykkeerklæring – bilder og video

Personvern er veldig viktig for oss i Lauvåsen IF. Derfor har vi laget dette samtykkeskjema som alle våre medlemmer må sende inn til oss. LIF vil i løpet av nærmeste tid komme med mer informasjon ifm personvern.

Signer under (mobil: bruk fingeren; pc/mac: bruk datamus eller touchpad)

captcha

Jeg har lest gjennom retningslinjene og informasjon som står lenger nede på denne siden og jeg samtykker herved at idrettslaget tar bilder av meg/vårt barn til ovennevnte bruk. Loven stiller i utgangspunktet ikke krav til at samtykket skal være skriftlig, men ved bruk av samtykkeerklæringen vil det ikke være rom for tvil om at samtykket er gitt..

Retningslinjer for publisering av bilder og film av barn
1. Før bilde eller film publiseres skal det være innhentet samtykke fra alle på bildet, og fra deres foresatte dersom barna er under 15 år.
2. Ved innhenting av samtykke til å publisere bilder og film bør samtykkeskjema brukes. Det er kun et aktivt samtykke som kan gi grunnlag for å publisere bilder og film.
3. Dersom et barn ikke ønsker at bilder eller film skal publiseres skal dette overstyre foreldrenes ønske om publisering.
4. Vær bevisst i hvilke situasjoner det tas bilder eller film. Ta aldri bilder av nakne barn og vær varsom med å ta bilder av lettkledde barn. Vis måtehold ved bruk av fullt navn.
5. Det skal alltid samtykkes særskilt for hvert enkelt bilde eller film som skal benyttes til medier.
Et samtykke kreves også ved publisering av bilder og film i lukkede grupper på nett, som for eksempel Facebook, eller andre nettsteder som er passordbeskyttet.
6. Dersom et samtykke trekkes tilbake må publiserte bilder og film slettes.

Informasjon ifm samtykke
1.Navn og adresse på verksemda som er ansvarleg (behandlingsansvarleg):
Lauvåsen IF
2.Hva skal opplysningene brukes til? Til samtykke for bruk av bilder og video på forskjellige plattformer/sosiale medier/nettsider/utskriftsmaterialet (flyers,plakate m.m.).
3.Skal opplysningene leveres ut til andre, og i tilfelle til hvem? Ingen tredjepart har tilgang til informasjon som blir sendt inn. Informasjon blir lagret i Google (gmail/docs).
4.Er det frivillig å gi fra seg opplysningene? Det er så absolutt frivillig. Sender du oss ikke samtykke, så vil Lauvåsen IF anse det som at det ikke greit at vi tar bilder/video av deg eller ditt barn.
5.Dersom jeg trenger innsyn eller vil slette innsendte opplysninger, hva må jeg gjøre? Du sender en e-post til styret@gmail.com der du ber oss om det du måtte ønske, så skal du få svar om gjennomføringen.
6.Hvor lenge er personopplysningene tilgjengelig for klubben og hvor lenge blir de tatt vare på? Opplysningene vil ligge i Google mail og Google Docs så lenge du ikke sier ifra til oss at du ønsker det slettet.
7. Du kan når som helst trekke samtykket ditt tilbake.